Dr. Χάρης Κασίμης MD PhD

Γυναικολόγος Μαιευτήρας

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 697 6780959
EMAIL: h.kasimis@hotmail.com
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Untitled 1
Φυσιολογικός τοκετός

Είναι η διαδικασία κατά την οποία το έμβρυο αφήνει το περιβάλλον της μήτρας και περνά μέσω του πυελογεννητικού σωλήνα στην εξωμήτριο ζωή. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία που ξεκινά μεταξύ 37ης και 42ης εβδομάδας της κύησης, και έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση του νεογνού.

0
0
0
s2smodern

25 11 16 

Προσπαθώντας για μωρό.

Αυτό το άρθρο έχει σαν σκοπό να σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος, σας ενημερώνει για το πώς θα δώσετε στο μωρό σας τις καλύτερες συνθήκες ώστε να γεννηθεί υγιές και
πώς θα βελτιώσετε τις πιθανότητες ώστε να επιτευχθεί μια υγιής εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές.

0
0
0
s2smodern

Η καισαρική τομή είναι η χειρουργική μέθοδος με την οποία εξάγεται το έμβρυο από την μήτρα με χειρουργική εξαίρεση δια μέσου της κοιλιάς, της περιτοναικής κοιλότητας.

Τέμνεται το δέρμα της κάτω κοιλιακής χώρας με τομή χαμηλή εγκάρσια Phanesteil. Διατέμνεται η απονεύρωση εγκάρσια, διανοίγεται με προσοχή το περιτόναιο, συλλαμβάνεται η κυστεομητρική πτυχή, αποσπάται η ουροδόχος κύστη προς τα κάτω και έτσι αποθείται προς τα κάτω. Διανοίγεται η μήτρα εγκάρσια με νυστέρι, διανοίγεται ο αμνιακός σάκος και εξάγεται το έμβρυο. Γίνεται απολίνωση του ομφαλείου λώρου και εξάγεται ο πλακούντας. Συρράπτεται στη συνέχεια το μητρικό τοίχωμα σε δύο ραφές συνήθως και συρράπτεται η κυστεομητρική πτυχή, γίνεται έλεγχος αιμόστασης και συγκλείεται το κοιλιακό τοίχωμα κατά στρώματα καθώς και το δέρμα με ενδοδερμική ραφή για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιατρείο μας για ραντεβού ή για οποιαδήποτε γυναικολογική συμβουλή!

 

0
0
0
s2smodern

προτερήματα φυσιολογικού τοκετού

Τα Προτερήματα του Φυσιολογικού Τοκετού  έναντι της καισαρικής τομής παρουσιάζονται παρακάτω με τη μορφή λίστας

Ο τοκετός είναι το σύνολο των φαινομένων με τα οποία πραγματοποιείται η έξοδος του εμβρύου, του πλακούντα και των υμένων από τη μήτρα προς τον έξω κόσμο με φυσιολογικό τρόπο, σε αντίθεση με την καισαρική τομή που με μια ιατρική μέθοδο επιτελείται χειρουργική αφαίρεση του εμβρύου.

0
0
0
s2smodern

Διαιτολόγιο Εγκύου

 

Διαιτολόγιο Εγκύου

Η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή υγεία της μητέρας και του νεογνού που πρόκειται να γεννήσει. Αν η δίαιτα που ακολουθείται πριν την εγκυμοσύνη είναι ισορροπημένη, μικρές μόνο αλλαγές θα χρειαστούν για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθώς οι διατροφικές ανάγκες αλλά και προτιμήσεις θα αλλάζουν κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης, υπάρχουν κάποιοι βασικοί διατροφικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε αυτό το διάστημα.

Αρχικά, προσπαθήστε να καταναλώνετε ισορροπημένα γεύματα, δίχως να προσπερνάτε κάποια από αυτά. Ελαττώστε την κατανάλωση καφεΐνης στο ελάχιστο και αυξήστε την κατανάλωση νερού (6 έως 8 ποτήρια ημερησίως) λόγω των αυξημένων αναγκών σε υγρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

0
0
0
s2smodern

Ο Φυσιολογικός Τοκετός είναι το αποκορύφωμα της εγκυμοσύνης, το θαύμα της ζωής. Είναι το σύνολο των φαινομένων με τα οποία πραγματοποιείται η έξοδος του εμβρύου, του πλακούντα και των υμένων από τη μήτρα προς τον έξω κόσμο. Θα είναι μεγάλο το όφελος για την επίτοκο - την έγκυο στην φάση του τοκετού όταν όλα τα συμβαίνοντα σε σχέση με τον τοκετό είναι γνωστά. Θα χαλαρώσετε όταν καταλάβετε τι σας συμβαίνει και είστε σίγουρη όταν θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να βοηθήσετε το σώμα σας. Πριν την κύρια φάση του τοκετού υπάρχει μια περίοδος που καλείται προτοκετός που διαρκεί από δύο έως 10 ώρες στην οποία έχετε μικρές συσπάσεις – προπαρασκευαστικές με τις οποίες προσαρμόζεται το μωρό στην πύελο στην φάση πριν τον τοκετό.

0
0
0
s2smodern

στάδια εγκυμοσύνης

Στο παρακάτω άρθρο μας  με τίτλο Στάδια εγκυμοσύνης σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις αλλαγές που επιτελούνται στο σώμα της εγγύου γυναίκας στο μαγικό ταξίδι του τοκετού και της γέννησης μιας καινούρια ζωής. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 266 μέρες από τη στιγμή που γονιμοποιείται το ωάριο. Αν έχετε μέσο μηνιαίο κύκλο 28 ημερών, η γονιμοποίησή λογίζεται ότι έγινε γύρω στην 14η μέρα του κύκλου. Αυτό συμβαίνει γιατί η ωορρηξία γίνεται την 14η μέρα του κύκλου. Έτσι το χρονοδιάγραμμα της εγκυμοσύνης είναι 266 μέρες συν 14 μέρες δηλαδή 40 εβδομάδες

0
0
0
s2smodern

Οι ψυχικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη απαντώνται στο να μπορέσετε να ενσωματώσετε το νέο μωρό στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σας, στο μέλλον, τα συναισθήματα και στον τρόπο ζωής σας. Κάθε ψυχική διαταραχή είναι μια θετική ανταπόκριση στο γεγονός ότι θα γίνετε μητέρα. Πολλές φορές στη διάρκεια της κύησης νιώθετε διάφορες ανησυχίες ως προς το μωρό. Ο επικείμενος τοκετός σας γεμίζει άγχος για το να μπορείτε να τα καταφέρετε ως μητέρα.

0
0
0
s2smodern

σεξ και εγκυμοσύνηΣεξ και εγκυμοσύνη 2 λέξεις που πολλές φορές αποτελούν ταμπού για ένα ζευγάρι. Γενικά δεν υπάρχουν ιατρικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι θα πρέπει να στερηθείτε το Σεξ στην εγκυμοσύνη. Λόγω της αυξημένης έκκρισης ορμονών, η γυναίκα φτάνει στο ύψιστο σημείο της διέγερσης νωρίτερα από ότι θα έφτανε αν δεν ήταν έγκυος. Τα γεννητικά όργανα είναι περισσότερο ανεπτυγμένα και ικανότερα να διεγερθούν στην εγκυμοσύνη σε σχέση με την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη. Σ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό βρίσκεται κλεισμένο μέσα στον αμνιακό σάκο με ένα βλεννώδες πώμα και προστατεύεται. Η έντονη σεξουαλική επαφή ίσως δημιουργεί έδαφος για δημιουργία λοιμώξεων.

0
0
0
s2smodern

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

appointement

Κλείστε Ηλεκτρονικά το ραντεβού σας και ελάτε από το Ιατρείο αφού επιβαιώσουμε το ραντεβού σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ

2nd opinion

Ζητήστε τη γνώμη του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Χάρη Κασίμη, επιβεβαιώστε τη γνωμάτευση ή ερευνήστε την διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ