σεξ και εγκυμοσύνηΣεξ και εγκυμοσύνη 2 λέξεις που πολλές φορές αποτελούν ταμπού για ένα ζευγάρι. Γενικά δεν υπάρχουν ιατρικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι θα πρέπει να στερηθείτε το Σεξ στην εγκυμοσύνη. Λόγω της αυξημένης έκκρισης ορμονών, η γυναίκα φτάνει στο ύψιστο σημείο της διέγερσης νωρίτερα από ότι θα έφτανε αν δεν ήταν έγκυος. Τα γεννητικά όργανα είναι περισσότερο ανεπτυγμένα και ικανότερα να διεγερθούν στην εγκυμοσύνη σε σχέση με την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη. Σ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό βρίσκεται κλεισμένο μέσα στον αμνιακό σάκο με ένα βλεννώδες πώμα και προστατεύεται. Η έντονη σεξουαλική επαφή ίσως δημιουργεί έδαφος για δημιουργία λοιμώξεων.

Η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται στις εξής καταστάσεις:

  1. Επαπειλούμενης κύησης, ενδείξεις αιμορραγίας στην εγκυμοσύνη.
  2. πιθανής ρήξης θυλακίου, καταστάσεις που υπάρχει υπόνοια ότι έχουν σπάσει τα νερά
  3. ιστορικό επανειλημμένων αποβολών οπότε η σεξουαλική επαφή πρέπει να αποφεύγεται τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Η διόγκωση της κοιλιάς και η διόγκωσή του μαστού δημιουργούν προβλήματα στην σεξουαλική επαφή. Δοκιμάστε λοιπόν άλλες στάσεις και ζητήστε από τον σύντροφο σας να μην είναι πολύ βαθιές οι διεισδύσεις.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιατρείο μας για ραντεβού ή για οποιαδήποτε γυναικολογική συμβουλή!

0
0
0
s2smodern