ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 7255707
697 6780959

  • dna
  • υπερηχογραφημα β επιπεδου
  • Εμβρυομητρική Ιατρική
  • Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

progennitiki diagnosi

Μάθετε για τις σύγχρονες προγεννητικές εξετάσεις του ιατρείου μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΑΔΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

stadia eggimosinis

Διαβάστε για τα στάδια εγκυμοσύνης ανά εβδομάδα αναλυτικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

fisiologikos toketos

Ποια τα προτερήματα του φυσιολογικού τοκετού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειδικές Τιμές Προγεννητικού Ελέγχου & Τοκετού!*

*Κατόπιν συνεννοήσης για οικονομικά ασθενέστερες εγκύους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε σχετικά

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

 

 

Πρόσφατη ανασκόπηση του Ινστιτούτου Αναπαραγωγικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το εργαστήριο Reprogenetics μελετά την επιβεβαίωση των μεθόδων που επιτρέπουν την ανίχνευση χρωμοσωμικού μωσαϊκισμού σε έμβρυα που έχουν προκύψει από εξωσωματική γονιμοποίηση και συναφή κλινικά ευρήματα.

Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπινων εμβρύων που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης περιελάμβανε 2 ή περισσότερες κυτταρογενετικά ξεχωριστές κυτταρικές σειρές. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως χρωμοσωμικός μωσαϊκισμός, μπορεί να περιλαμβάνει την παρουσία κυττάρων με διαφορετικούς τύπους ανευπλοειδίας κατά την απουσία φυσιολογικών κυττάρων ή ένα μίγμα ευπλοειδών και ανευλοειδικών κυττάρων. Αν και έχει φανεί για περίπου δυο δεκαετίες ότι ο μωσαϊκισμός στο στάδιο της διαίρεσης των βλαστομεριδίων και το στάδιο της βλαστοκύστης, η ακριβής συχνότητα με την οποία συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, καθώς και οι συνέπειες που έχει στην επιβίωση ενός εμβρύου θεωρείται δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί.

Πρόσφατες εξελίξεις στη γενετική τεχνολογία, όπως η μέθοδος της υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς αλληλούχισης του γονιδιώματος του εμβρύου, επιτρέπουν την ανίχνευσή του μωσαϊκισμού με πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι προηγούμενες μέθοδοι. Η εφαρμογή αυτών των τεχνικών σε βιοψίες τροφοεξωδέρματος που είχαν ληφθεί από έμβρυα προτού μεταφερθούν στη μήτρα, έχει προσφέρει πληροφορίες για τις κλινικές επιπτώσεις του μωσαϊκισμού. Στοιχεία από τελευταίες μελέτες δείχνουν πως οι βλαστοκύστες που συνδέονται με δείγματα μωσαϊκού τροφοεξωδέρματος κατά τη βιοψία, εμφυτεύονται λιγότερο συχνά σε σχέση με βλαστοκύστες που φάνηκαν χρωμοσωμιακά φυσιολογικές κατά τη βιοψία.

Επιπρόσθετα, τα έμβρυα με μωσαϊκισμό που τελικά θα προσφέρουν εγκυμοσύνη, παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής. Επειδή λοιπόν, παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη κύηση από τα ευπλοειδικά ομόλογα τους, προτείνεται να δοθεί σε αυτά χαμηλότερη προτεραιότητα όταν έρχεται η ώρα της εμβρυομεταφοράς.

 

ICSI

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

appointement

Κλείστε Ηλεκτρονικά το ραντεβού σας και ελάτε από το Ιατρείο αφού επιβαιώσουμε το ραντεβού σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ

2nd opinion

Ζητήστε τη γνώμη του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Χάρη Κασίμη, επιβεβαιώστε τη γνωμάτευση ή ερευνήστε την διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2.png9.png7.png0.png8.png9.png
Σήμερα115
Χθες380
Αυτή την Εβδομάδα1001
Αυτό το Μήνα5117

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinPinterest
Pin It