ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 7255707
697 6780959

Υγιεινή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη συνδέεται αντίστροφα με συμπτώματα κατάθλιψης μεταξύ εγκύων γυναικών της Βραζιλίας.
Prepregnancy healthy dietary pattern is inversely associated with depressive symptoms among pregnant Brazillian women.
VivelaAA,et al JNutr.2014

Διατροφικές συνήθειες πριν την εγκυμοσύνη μπορεί να συνδέονται με συμπτωματολογία κατάθλιψης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να εξετάσουμε την σχέση μεταξύ διαιτητικών συνηθιών και συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Προοπτική μελέτη από 248 έγκυες ακολουθήθηκε στις 5-13 , 20-26 , και 30-36 εβδομάδες ηλικίας κυήσεως .
Διαιτητικές συνήθειες εξετάσθηκαν από ερωτηματολόγιο που δόθηκε για την διατροφή 6 μήνες προ της εγκυμοσύνης.Χρησιμοποιήθηκε το Edinburgh Postnatal Depressive scale για εκτίμηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης στις καθορισμένες ηλικίες follow up . Τρία πρότυπα διαιτητικών συνηθειών καθορίστηκαν :Το πρώτο πρότυπο καθορίσθηκε ως η κοινή διατροφή Βραζιλίας , το δεύτερο πρότυπο είναι η υγιεινή διατροφή και το τρίτο πρότυπο η διατροφή με επεξεργασμένες τροφές. Το πρώτο πρότυπο της παραδοσιακής διατροφής της Βραζιλίας περιλαμβάνει ρύζι , φασόλια ,καρυκεύματα ,κρέατα και αυγά.Το δεύτερο πρότυπο που καλείται υγιεινό αποτελείται από φρούτα,φρουτοχυμούς , φρέσκα λαχανικά .ψάρι , κράκερς , τσάι
Το τρίτο πρότυπο διατροφής είναι η διατροφή με επεξεργασμένες τροφές όπως ψωμί , γρήγορες τροφές fast –food ζάχαρη , αναψυκτικά , καφές.
Μετά από στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων βρέθηκε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το υγιεινό πρότυπο διατροφής βρέθηκε ότι είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τις γυναίκες με άλλο πρότυπο διατροφής .

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

appointement

Κλείστε Ηλεκτρονικά το ραντεβού σας και ελάτε από το Ιατρείο αφού επιβαιώσουμε το ραντεβού σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ

2nd opinion

Ζητήστε τη γνώμη του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Χάρη Κασίμη, επιβεβαιώστε τη γνωμάτευση ή ερευνήστε την διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2.png9.png7.png0.png8.png8.png
Σήμερα114
Χθες380
Αυτή την Εβδομάδα1000
Αυτό το Μήνα5116

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinPinterest
Pin It