ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 7255707
697 6780959

Eκτελείται μεταξύ 18ης-22ης εβδομάδας κυήσεως

 

 

Τι είναι το υπερηχογράφημα β επιπέδου:

To υπερηχογράφημα β επιπέδου ή

ανατομικό υπερηχογράφημα

είναι ειδικό υπερηχογράφημα το οποίο εκτελείται απο εξειδικευμένο ιατρό και με το οποίο ελέγχεται λεπτομερώς η

ανατομία του εμβρύου

.Γίνεται όπως όλα τα υπερηχογραφήματα δια μέσου της κοιλιακής χώρας της εγκύου και είναι απόλυτα ανώδυνο.Είναι δυνατόν το υπερηχογράφημα να απεικονίσει

σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες του εμβρύου

καθώς και ελαφρές ανατομικές βλάβες. Επίσης αναγνωρίζει υπερηχογραφικά σημάδια , τα καλούμενα markers , με τα οποία υποπτευόμαστε

σοβαρά χρωμοσωμιακά σύνδρομα εμβρύου

, όπως το

σύνδρομο Down

, την

trisomy 18

και

trisomy 13

.Γίνεται έλεγχος του πλακούντα εκτιμάται το αμνιακό υγρό καθώς και η προβολή του εμβρύου και ο τράχηλος της μήτρας και ειδικά το μήκος τραχήλου μας δίνει πληροφορίες όσο αναφορά τον πρόωρο τοκετό.

 

Τι είδους προβλήματα ανιχνεύει το β επιπέδου;

Ελέγχεται το κρανίο, ο εγκέφαλος, το πρόσωπο, η καρδιά, τα χέρια, τα πόδια, η σπονδυλική στήλη, η ουροδόχος κύστη του μωρού. Μερικές συγγενείς βλάβες που μπορεί να αναγνωρίσει το υπερηχογράφημα είναι οι εξής:Ανεγκεφαλία ,ανοιχτές βλάβες νωτιαίου σωλήνα , χειλεοσχιστία -λαγόχειλος, διαφραγματοκήλη, γαστρόσχιση , εξόμφαλος, σοβαρές καρδιακές συγγενείς ανωμαλίες, αγενεσία νεφρών, πολυκυστικούς δυσπλαστικούς νεφρούς, θνησιγενείς σκελετικές δυσπλασίες.

Τι συμαβαίνει κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος;

Ο ιατρός που εκτελεί το υπερηχογράφημα θα ζητήσει απο εσας να κάνετε λίγη ησυχία για να συγκεντρωθεί. Το υπερηχογράφημα είναι κοιλιακή εξέταση , άρα θα πρέπει να κατεβάσετε μερικά εκατοστά τη φούστα σας ή το παντελόνι και να ανεβάσετε τη μπλούζα σας ελαφρώς όπου τοποθετείται χαρτοβάμβακας για να μη λερωθείτε απο το gel. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί επιπρόσθετα και διακολπική εξέταση του τραχήλου της μήτρας.

Μπορεί ο σύνστροφός σας ή ο σύζυγος να ευρίσκεται μαζί σας ;

Ασφαλώς μπορεί και πρέπει να είναι μαζί σας και για λόγους ψυχολογικής στήριξης.

Θα χρειαστούν επιπρόσθετα τεστς;

Ενδεχομένως να ζητηθούν επιπρόσθετα τέστς όπως βιοχημικές εξετάσεις , αναοσολογικά τέστς 

π.χ για κυτταρομεγαλοιό CMV, ΤΟΧΟ τεστ. Επίσης μπορεί να ερωτηθείτε αν επιθυμείτε να υποβληθείτε σε αμνιοπαρακέντηση ή λήψη χοριακής λάχνης -CVS. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν υπερηχογραφικά ευρήματα που συνηγορούν για υποψία γενετικού συνδρόμου όπως σύνδρομο DOWN.

Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή στατιστική μελέτη η υπερηχογραφική δυνατότητα ανίχνευσης σοβαρών συγγενών ανωμαλιών ανέρχεται στο 73,7%, ενώ των ελαφρών συγγενών ανωμαλιών στο 45,7%. Υπερηχογραφικά μόνο δεν είναι δυνατόν να αποκλεισθεί η πιθανότητα χρωμοσωμιακής ανωμαλίας καθώς και όλων των συγγενών ανωμαλιών.

 B EPIOPEDOY 1 0000 B EPIOPEDOY 1 0001 B EPIPEDOY 2 0000 B EPIPEDOY 0000 B EPIPEDOY 0001 B EPIPEDOY 0002 B EPIPEDOY 0003 B EPIPEDOY 0004 B EPIPEDOY 0005 B EPIPEDOY 0006 B EPIPEDOY 0007 B EPIPEDOY 0008 B EPIPEDOY 0009 1 B EPIPEDOY 0009 B EPIPEDOY 0010  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

appointement

Κλείστε Ηλεκτρονικά το ραντεβού σας και ελάτε από το Ιατρείο αφού επιβαιώσουμε το ραντεβού σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ

2nd opinion

Ζητήστε τη γνώμη του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Χάρη Κασίμη, επιβεβαιώστε τη γνωμάτευση ή ερευνήστε την διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2.png9.png7.png0.png8.png8.png
Σήμερα114
Χθες380
Αυτή την Εβδομάδα1000
Αυτό το Μήνα5116

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksLinkedinPinterest
Pin It