Dr. Χάρης Κασίμης MD PhD

Γυναικολόγος Μαιευτήρας

 ekswswmatikh

Εάν ετοιμάζεστε για εξωσωματική μερικές απλές και σημαντικές συμβουλές για να αυξήσετε τα ποσοστά επιτυχίας.

Η κάθε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι μια επένδυση τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε σωματικό και συναισθηματικό. Τα ποσοστά επιτυχίας ποικίλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το αίτιο υπογονιμότητας και η μέθοδος που προτείνεται από την κλινική με την οποία θα συνεργαστείτε. Μπορείτε να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας όμως στο τελικό αποτέλεσμα!

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που δύναστε να κάνετε και οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα και θετικά το σώμα σας ως προς την ποιότητα των ωαρίων σας καθώς και την υποδεκτικότητα του ενδομητρίου σας. Προετοιμάζοντας τον εαυτό σας, υποστηρίζετε το ορμονικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, θρέφετε σωστά τον οργανισμό σας και αποκτάτε την ικανότητα να διαχειριστείτε το στρες, που τόσο εύκολα μπορεί να προκύψει στο ταξίδι προς τη γονιμότητα.
Ωάρια καλής ποιότητας και ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη μήτρα είναι τα κλειδιά για έναν επιτυχή κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παρόλο που κάθε ασθενής έχει συγκεκριμένες και εξατομικευμένες ανάγκες, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μια λίστα με 7 σημαντικά πράγματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προετοιμαστείτε, μήνες ακόμα πριν μπείτε σε διαδικασία εξωσωματικής, ώστε να ξεκινήσετε με ένα καθαρό, πρόσφορο έδαφος.

1. Καταναλώστε ολικής άλεσης προϊόντα και τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και το αλκοόλ. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση προϊόντων σόγιας.

2. Διακόψτε το κάπνισμα.

3. Διακόψτε ή μειώστε σταδιακά την καφεΐνη που καταναλώνετε καθημερινά. Ειδικά, μετά την εμβρυομεταφορά.

4. Εντάξτε στην καθημερινότητα σας την ήπια άσκηση. 30 λεπτά βάδισης την ημέρα είναι αρκετά για να μειωθούν τα επίπεδα άγχους και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος. Η γιόγκα είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα καθώς σταθεροποιεί την αναπνοή και ενισχύει την καλύτερη οξυγόνωση του σώματος μας. Αποφύγετε την πολύ έντονη άσκηση.

5. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας. Βάλτε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου στη ζωή σας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωγής σας, στοχεύοντας σε τουλάχιστον 8 ώρες ήρεμου και χωρίς διακοπές ύπνου, σε πλήρη συσκότιση. Τα επίπεδα παραγωγής μελατονίνης, που είναι η ορμόνη του ύπνου, σχετίζονται άμεσα με την υγιή ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Αποφύγετε συμπληρώματα μελατονίνης καθώς μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές.

6. Δοκιμάστε το βελονισμό! Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν τη χρησιμότητά του όχι μόνο στη μείωση των επιπέδων του στρες αλλά και στα θετικά αποτελέσματα μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση! Ο βελονισμός σταθεροποιεί την αναπνοή και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

7. Κάντε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να φροντίζετε συναισθηματικά τον εαυτό σας, καθώς η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένα ταξίδι, πολλές φορές με ανώμαλο δρόμο. Τα συναισθήματα μπορεί να ποικίλουν από απογοήτευση μέχρι τη μεγαλύτερη χαρά όταν φτάσετε το στόχο σας. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο και πάντα να εξωτερικεύετε ό, τι αισθάνεστε.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι η θεραπεία δεν είναι μόνο φαρμακευτική και η προετοιμασία δεν είναι μόνο ιατρική και εργαστηριακή.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιατρείο μας για ραντεβού ή για οποιαδήποτε γυναικολογική συμβουλή!

0
0
0
s2smodern

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

appointement

Κλείστε Ηλεκτρονικά το ραντεβού σας και ελάτε από το Ιατρείο αφού επιβαιώσουμε το ραντεβού σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ

2nd opinion

Ζητήστε τη γνώμη του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Χάρη Κασίμη, επιβεβαιώστε τη γνωμάτευση ή ερευνήστε την διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ